Projektipartnerit

Vtt Logo

VTT

VTT on yksi Euroopan johtavista tutkimuslaitoksista. Yhteistyössä kumppaniemme kanssa luomme teknologisia ratkaisuja, joilla varmistetaan kestävä kasvu.
Metorpolia logo

Metropolia

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Olemme vastuullinen kumppani ja korkeakoulutuksen uudistaja, joka yhteistyössä löytää uusia ratkaisuja ja rakentaa parempaa tulevaisuutta.

Innovaatioekosysteemi

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulun tekstiilien ja muovien tutkimusryhmä kehittää ratkaisuja muovien kierrättämiseen ja uusiokäytön edistämiseen. LAB:lla on välineet muovien kierrättämisen tutkimukseen aina muovijätteen käsittelystä uusiotuotteiden valmistamiseen.

Kamupak logo

Kamupak

Kamupak mahdollistaa digitaalisen panttisysteemin kiertoon kuuluville tuotteille.

Turku AMK

Opetus ja tutkimus, yritysyhteistyö ja laboratoriopalvelut, harjoittelut ja opinnäytetyöt.

Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten  tuottajayhteisö, joka vastaa n 2500 tuottajayrityksen  tuottajvastuun toteutuksesta. 

Hoidamme kuluttajapakkausten keräystä ja kierrätystä sekä osallistumme yrityspakkausten vastaaviin toimiin. Lisäksi teemme neuvontaa, koulutuksia ja olemme asiantuntijana mukana kehittämässä alan toimintamalleja.

LCA Consulting Oy

LCA Consulting on tehnyt monia elinkaariarviointeja muovin kierrätyksestä yrityksille, jätehuollolle sekä Ympäristömisteriölle.

Plastex Oy Ab

Plastex on käyttötavaroita, teknisiä tuotteita ja pakkauksia päasiassa muottiinpuhallustekniikalla valmistava perheyritys, joka lisää jatkuvasti kierrätysmuovien ja biopohjaisten muovien käyttöä.

Berner Oy

Berner Oy on suomalainen perheyritys, jonka tuotteet ovat kiinteä osa suomalaisten arkea. 

Huomisen puolustajina tavoitteemme on, että muovipakkauksemme soveltuvat mahdollisimman hyvin kierrätykseen – muovi kuuluu kiertoon.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä

Olemme Suomen suurin julkinen ympäristöalan toimija ja tuotamme jäte- ja vesihuoltopalveluita yli miljoonalle pääkaupunkiseudun asukkaalle. Muovin kierrätyksen osalta fokuksemme on kuntien vastuulla olevan muovin kierrätyksen edistämisessä, minkä lisäksi vastaamme tuottajavastuun alaisen muovin keräämisestä asuinkiinteistöiltä.

Hämeen ammattikorkeakoulu

Teemme vihreään siirtymään tähtäävää tutkimusta mm. digitaalisen biotalouden alueella. Tutkimme materiaalien vanhenemista ja uusiutuvistä lähteistä saatavia komponentteja muoveissa ja pinnoitteissa.

CLIC Innovation

Kehitämme ja rakennamme innovaatio-, kehitys- ja  tutkimustoiminnan yhteistyötä yritysten ja tutkimuslaitosten välille.

Teemme yhteistyötä useiden eri toimialojen ja erilaisten tutkimusyhteisöjen kesken. 

Fokusalueemme ovat biotalous, kiertotalous ja energiajärjestelmät.

Clewat Oy

Clewat on suomalainen ympäristöteknologiaan erikoistunut yritys, joka kehittää ja valmistaa vesistönpuhdistusaluksia. Aluksillamme voidaan siivota vesistöistä muoviroskaa, haittakasvillisuutta ja öljyä. Alustemme työtä on tukemassa vesistöjen ja muoviongelmien asiantuntijat.

Green Industry Park Oy

Kehitysyhtiö Green Industry Park edistää bio- ja kiertotalouden, sekä puhtaan energian teollisen mittakaavan ratkaisujen sijoittumista Naantalin, Raision ja Turun teollisuusalueille. Muun muassa muovien kemiallisen käsittelyn arvoketjuun on seudulla mahdollisuuksia.

BEWI RAW Oy

BEWI group kerää ja kierrättää EPS keräysjätettä sekä valmistaa EPS-tuotteita kierrätetyistä materiaaleista.

Haluatko olla mukana edistämässä muovin kierrätystä ja lisätä organisaatiosi tähän listaan? Täytä lomake!